Projekt współpracy pn. „Akademia smaku ziemi zamojskiej, włodawskiej i łukowskiej”


Książka kucharska „Akademia smaku ziemi łukowskiej”

W smakach ziemi łukowskiej można się zakochać… Efektem kulminacyjnym projektu współpracy jest książka kucharska w wersji papierowej oraz elektronicznej – do pobrania w formacie PDF.


Wyjazd studyjny w zakresie „DOBRYCH PRAKTYK” w ramach projektu współpracy

Jednym z zadań zrealizowanych w ramach projektu współpracy przez LGD „RAZEM KU LEPSZEJ PRZYSZŁOŚCI” był zorganizowany w dniu 23.11.2017 r. wyjazd studyjny w zakresie „DOBRYCH PRAKTYK”, będący uzupełnieniem szkolenia z zakresu komercjalizacji produktu lokalnego/zakładania działalności odpłatnej i/lub gospodarczej.

Działanie to miało na celu zaktywizowanie uczestniczek wyjazdu, uświadomienie im, że na bazie własnych doświadczeń, zasobów i umiejętności mogą założyć własną działalność gospodarczą, uniezależnić się, stworzyć miejsce pracy oraz spełnić się zawodowo.

więcej informacji o projekcie

W zakresie wizyty studyjnej w ramach „DOBRYCH PRAKTYK” przeprowadzona została prelekcja w dworku Kossaków w Kośminie (Izba Produktu Lokalnego), a także wizyta w czterech obiektach tj. mikrofirmach przetwórniach („Manufaktura Różana”, „Moje Owoce”, „Skarby Natury”) oraz rękodzieło „Siedlisko Małgorzaty” wraz z degustacją.

Dziękujemy organizatorom za wymianę doświadczeń oraz wspaniałą atmosferę!

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z wyjazdu w ramach „DOBRYCH PRAKTYK” zrealizowanego w ramach projektu współpracy pn. „Akademia smaku ziemi zamojskiej, włodawskiej i łukowskiej” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.


Konkurs na najsmaczniejszą potrawę projektu współpracy

W dniu 16.11.2017 r. 10 pań z obszaru LGD „RAZEM KU LEPSZEJ PRZYSZŁOŚCI” wzięło udział we wspólnych warsztatach kulinarnych w Wolicy Śniatyckiej zorganizowanych przez partnera projektu współpracy LGD „Ziemia Zamojska”. W warsztatach uczestniczyły także przedstawicielki KGW i innych organizacji z obszaru LGD „Ziemia Zamojska” oraz Stowarzyszenia „Poleska Dolina Bugu”. Uczestniczki warsztatów przygotowały potrawy pod okiem kucharza Pana Adama Kota – zupę krem z dyni i marchwi, kaczkę z kapustą zasmażaną w czerwonym winie oraz z pure z zielonego groszku, gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami, udka faszerowane boczkiem i pieczarkami oraz polędwiczki w sosie z zielonego pieprzu.

Dziękujemy organizatorom ze ciepłe przyjęcie!

Podczas warsztatów rozstrzygnięto II etap konkursu kulinarnego na najsmaczniejszą potrawę projektu współpracy. Niezmiernie miło jest nam poinformować, że zastawski kwas oraz piróg marchwiowo – jaglany, ugotowany przez Panie: Katarzynę Gryczka, Ewę Wardak oraz Marzenę Walo – członkinie Klubu Bad Boys z Zastawia – tak bardzo smakował komisji konkursowej, że został nagrodzony III miejscem spośród 6 zgłoszonych do konkursu potraw. Laureatki zachęcone tym sukcesem chcą wykorzystać przepis przygotowywany z dziada pradziada w domowym zaciszu i zarejestrować jego recepturę, jako produkt regionalny! Serdecznie gratulujemy!

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z konkursu na najsmaczniejszą potrawę w ramach projektu współpracy pn. „Akademia smaku ziemi zamojskiej, włodawskiej i łukowskiej” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.


Szkolenie z zakresu komercjalizacji produktu lokalnego/zakładania działalności odpłatnej i/lub gospodarczej w ramach projektu współpracy

W dniu 13.11.2017 r. w Centrum Kultury i Integracji Społecznej w Krzywdzie  LGD „RAZEM KU LEPSZEJ PRZYSZŁOŚCI” przeprowadziła szkolenie z zakresu komercjalizacji produktu lokalnego/zakładania działalności odpłatnej i/lub gospodarczej dla 40 uczestniczek warsztatów kulinarnych w ramach projektu współpracy „ASZZWiŁ”. Uczestniczkami warsztatów były panie z gminy Stanin, Serokomla, Łuków, Stoczek Łukowski, Krzywda, Wola Mysłowska oraz Wojcieszków.

więcej informacji o projekcie

Dziękujemy uczestniczkom szkolenia za kreatywność oraz zaangażowanie!

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji ze szkolenia z zakresu komercjalizacji produktu lokalnego/zakładania działalności odpłatnej i/lub gospodarczej zrealizowanego w ramach projektu współpracy pn. „Akademia smaku ziemi zamojskiej, włodawskiej i łukowskiej” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.


Warsztaty kulinarne kuchni lokalnej w Świderkach – 10.11.2017 r.

W dniu 10.11.2017 r. w Ochotniczej Straży Pożarnej w Świderkach LGD „RAZEM KU LEPSZEJ PRZYSZŁOŚCI” przeprowadziła warsztaty kulinarne kuchni lokalnej. Uczestniczkami warsztatów były panie z gminy Wojcieszków.

więcej informacji o projekcie

Spośród wszystkich złożonych do biura LGD „RAZEM” formularzy, kucharz regionalista Pani Elżbieta Wójcik wybrała 5, które przygotowano na warsztatach:

  • pieczony królik (Mariola Piekarska)
  • wołowina po wojcieszkowsku (Jadwiga Jóźwik)
  • ciasto z dynią (Lidia Osiak)
  • śledzie po staropolsku (Anna Górka)
  • karp wędzony (Monika Leszczak)

Dziękujemy uczestniczkom warsztatów  za zaangażowanie oraz przygotowanie pysznych lokalnych potraw!

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z warsztatów zrealizowanych w ramach projektu współpracy pn. „Akademia smaku ziemi zamojskiej, włodawskiej i łukowskiej” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.


Wyniki I etapu konkursu kulinarnego na najsmaczniejszą potrawę projektu współpracy „ASZZWiŁ”

W ramach konkursu na najsmaczniejszą potrawę projektu współpracy pn. „Akademia smaku ziemi zamojskiej, włodawskiej i łukowskiej” do Biura LGD „Ziemia Zamojska” wpłynęło 12 zgłoszeń (z obszaru funkcjonowania LGD „RAZEM KU LEPSZEJ PRZYSZŁOŚCI” wpłynęło 1 zgłoszenie, z obszaru LGD „Poleska dolina Bugu” 5 zgłoszeń, z obszaru LGD „Ziemia Zamojska” 6 zgłoszeń). Komisja oceniła nadesłane zgłoszenia pod względem formalnym i wybrała 6 najciekawszych.

Biorąc pod uwagę zaangażowanie, pomysłowość oraz zgodność z tematyką konkursu Komisja zadecydowała o zakwalifikowaniu do II etapu konkursu, zgodnie z zapisami regulaminu, następujące organizacje:

  1. Koło Gospodyń Wiejskich Dub
  2. Koło Gospodyń Wiejskich Wolica Śniatycka
  3. Koło Gospodyń Wiejskich Korolówka Osada
  4. Klub Sportowy BAD BOYS Zastawie
  5. Koło Gospodyń Wiejskich Grabowiec Góra
  6. Koło Kobiet Aktywnych Skierbieszów

II etap konkursu odbędzie się w świetlicy wiejskiej w Wolicy Śniatyckiej 16 listopada 2017 roku. O zakwalifikowaniu się do drugiego etapu konkursu organizacje zostaną poinformowane telefonicznie przez Biuro LGD „Ziemia Zamojska”.


Warsztaty kulinarne kuchni lokalnej w Wandowie – 06.11.2017 r.

W dniu 06.11.2017 r. w Świetlicy Wiejskiej w Wandowie LGD „RAZEM KU LEPSZEJ PRZYSZŁOŚCI” przeprowadziła warsztaty kulinarne kuchni lokalnej. Uczestniczkami warsztatów były panie z gminy Wola Mysłowska.

więcej informacji o projekcie

Spośród wszystkich złożonych do biura LGD „RAZEM” formularzy, kucharz regionalista Pani Elżbieta Wójcik wybrała 5, które przygotowano na warsztatach:

  • żurek z kurkami (Ewa Czajka)
  • cebularz z makiem (Jolanta Czajka)
  • karp duszony kapuście kiszonej (Marta Wydra)
  • pulpety z kaszą pęczak i marchewką w sosie grzybowym (Aneta Olek)
  • drożdżowa gwiazda z czekoladą (Ilona Władzińska)

Dziękujemy uczestniczkom warsztatów  za zaangażowanie oraz przygotowanie pysznych lokalnych potraw!

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z warsztatów zrealizowanych w ramach projektu współpracy pn. „Akademia smaku ziemi zamojskiej, włodawskiej i łukowskiej” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.


Warsztaty kulinarne kuchni lokalnej w Gręzówce – 27.10.2017 r.

W dniu 27.10.2017 r. w Świetlicy Wiejskiej w Gręzówce LGD „RAZEM KU LEPSZEJ PRZYSZŁOŚCI” przeprowadziła warsztaty kulinarne kuchni lokalnej. Uczestniczkami warsztatów były panie z gminy Łuków.

więcej informacji o projekcie

Spośród wszystkich złożonych do biura LGD „RAZEM” formularzy, kucharz regionalista Pani Elżbieta Wójcik wybrała 6, które przygotowano na warsztatach:

  • tort jajeczny (Jadwiga Moskwiak)
  • barszcz Wielkanocny (Maria Dołęga)
  • ryba z warzywami (Małgorzata Rybka – Zakrzewska)
  • pączuszki – jagodzianki (Teresa Chruściel)
  • grzybki maślane – ciastka dekoracyjne (Teresa Chruściel)
  • schab pieczony w ziołach (Katarzyna Bednarczyk)

Dziękujemy uczestniczkom warsztatów  za zaangażowanie oraz przygotowanie pysznych lokalnych potraw!

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z warsztatów zrealizowanych w ramach projektu współpracy pn. „Akademia smaku ziemi zamojskiej, włodawskiej i łukowskiej” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.


Warsztaty kulinarne kuchni lokalnej we Fiukówce – 23.10.2017 r.

W dniu 23.10.2017 r. w Świetlicy Wiejskiej w Fiukówce LGD „RAZEM KU LEPSZEJ PRZYSZŁOŚCI” przeprowadziła warsztaty kulinarne kuchni lokalnej. Uczestniczkami warsztatów były panie z gminy Krzywda.

więcej informacji o projekcie

Spośród wszystkich złożonych do biura LGD „RAZEM” formularzy, kucharz regionalista Pani Elżbieta Wójcik wybrała 6, które przygotowano na warsztatach:

  • barszcz grzybowy z prawdziwków (Maria Kot)
  • ciasto ze skwarkami przez maszynkę (Joanna Kot)
  • gęś po dworsku (Renata Kurek)
  • kotlety z płatków owsianych (Irena Basy)
  • ciasto drożdżowe z owocami (Beata Firus)
  • sos z gąsek oraz sos z opieńków (Jolanta Baran)

Dziękujemy uczestniczkom warsztatów  za zaangażowanie oraz przygotowanie pysznych lokalnych potraw!

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z warsztatów zrealizowanych w ramach projektu współpracy pn. „Akademia smaku ziemi zamojskiej, włodawskiej i łukowskiej” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.


Warsztaty kulinarne kuchni lokalnej w Serokomli – 16.10.2017 r.

W dniu 16.10.2017 r. w Stowarzyszeniu Mieszkańców Gminy Serokomla w Serokomli LGD „RAZEM KU LEPSZEJ PRZYSZŁOŚCI” przeprowadziła warsztaty kulinarne kuchni lokalnej. Uczestniczkami warsztatów były panie z gminy Serokomla.

więcej informacji o projekcie

Spośród wszystkich złożonych do biura LGD „RAZEM” formularzy, kucharz regionalista Pani Elżbieta Wójcik wybrała 5, które przygotowano na warsztatach:

  • mięso w słoikach (Anna Abramczuk)
  • placek borówkowy (Zofia Sępoch)
  • obwarzanki z serem (Zofia Ochnik)
  • golonka pieczona w kapuście (Ewa Czyżak)
  • pieczeń staropolska w chlebie (Danuta Jasińska)

Dziękujemy uczestniczkom warsztatów za zaangażowanie oraz przygotowanie pysznych lokalnych potraw!

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z warsztatów zrealizowanych w ramach projektu współpracy pn. „Akademia smaku ziemi zamojskiej, włodawskiej i łukowskiej” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.


Konkurs na najsmaczniejszą potrawę projektu współpracy

Kolejnym zadaniem realizowanym w ramach projektu współpracy jest konkurs na najsmaczniejszą potrawę. Zadanie to realizowane jest przez partnera projektu współpracy Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Ziemia Zamojska”.

Zachęcamy do zapoznania się z regulaminem.

Konkurs jest adresowany do uczestniczek warsztatów kulinarnych organizowanych w ramach projektu współpracy „Akademia smaku ziemi zamojskiej, włodawskiej i łukowskiej” z obszaru LGD „Ziemia Zamojska”, Stowarzyszeni „Poleska Dolina Bugu” oraz LGD „RAZEM KU LEPSZEJ PRZYSZŁOŚCI”.

Poprawnie wypełnione zgłoszenie konkursowe (załącznik nr 1 Regulaminu) wraz z przepisem na potrawę, należy dostarczyć do 03 listopada 2017 r., drogą mailową na adres poleskadolinabugu@poczta.fm, faxem na nr 82 5717090 lub osobiście w siedzibie biura LGD „RAZEM KU LEPSZEJ PRZYSZŁOŚCI”, ul. Świderska 12, 21-400 Łuków.

Konkurs na najsmaczniejszą potrawę jest realizowany w ramach projektu współpracy pn. „Akademia smaku ziemi zamojskiej, włodawskiej i łukowskiej” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020


Warsztaty kulinarne kuchni lokalnej w Trzebieszowie – 11.10.2017 r.

W dniu 11.10.2017 r. w sali Stowarzyszenia Aktywnych Trzeciak w Trzebieszowie LGD „RAZEM KU LEPSZEJ PRZYSZŁOŚCI” przeprowadziła warsztaty kulinarne kuchni lokalnej. Uczestniczkami warsztatów były panie z gminy Trzebieszów.

więcej informacji o projekcie

Spośród wszystkich złożonych do biura LGD „RAZEM” formularzy, kucharz regionalista Pani Elżbieta Wójcik wybrała 6, które przygotowano na warsztatach:

  • kutia z fasolą (Elżbieta Łukowska)
  • barszcz szary (Krystyna Foryszewska)
  • pasztet z cukinii (Teresa Kalińska)
  • zupa marchwiowa z fasolą (Barbara Mościcka)
  • marchwiak (Elżbieta Domańska)
  • pierogi parowane z ziemniakami i kaszą gryczaną (Elżbieta Sikora)

Dziękujemy uczestniczkom warsztatów za zaangażowanie oraz przygotowanie pysznych lokalnych potraw!

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji  z warsztatów zrealizowanych w ramach projektu współpracy pn. „Akademia smaku ziemi zamojskiej, włodawskiej i łukowskiej” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.


Warsztaty kulinarne kuchni lokalnej w Starych Kobiałkach – 09.10.2017 r.

W dniu 09.10.2017 r. w Gminnej Bibliotece Publicznej w Starych Kobiałkach LGD „RAZEM KU LEPSZEJ PRZYSZŁOŚCI” przeprowadziła warsztaty kulinarne kuchni lokalnej. Uczestniczkami warsztatów były panie z gminy Stoczek Łukowski.

więcej informacji o projekcie

Spośród wszystkich złożonych do biura LGD „RAZEM” formularzy, kucharz regionalista Pani Elżbieta Wójcik wybrała 6, które przygotowano na warsztatach:

  • danie przodków – schab lub słonina łososiowa z surówką z kapusty białej (Hanna Drosio)
  • gołąbki ziemniaczane (Anna Kania)
  • żurek zakwaszany ogórkami kiszonymi (Danuta Janczak)
  • dzika kaczka (Zofia Rosa)
  • chłopski garnek (Agnieszka Gajowniczek)
  • pyzy nadziewane z fasolą (Krystyna Urbanek)

Dziękujemy uczestniczkom warsztatów za zaangażowanie oraz przygotowanie pysznych lokalnych potraw!

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z warsztatów zrealizowanych w ramach projektu współpracy pn. „Akademia smaku ziemi zamojskiej, włodawskiej i łukowskiej” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.


Warsztaty kulinarne kuchni lokalnej w Woli Gułowskiej – 04.10.2017 r.

W dniu 04.10.2017 r. w Domu Kultury Pomnik Czynu Bojowego Kleeberczyków w Woli Gułowskiej LGD „RAZEM KU LEPSZEJ PRZYSZŁOŚCI” przeprowadziła warsztaty kulinarne kuchni lokalnej. Uczestniczkami warsztatów były panie z gminy Adamów.

więcej informacji o projekcie

Spośród wszystkich złożonych do biura LGD „RAZEM” formularzy, kucharz regionalista Pani Elżbieta Wójcik wybrała 6, które przygotowano na warsztatach:

  • parowańce z musem malinowym (Ewelina Józwik)
  • kapłon – dziadowska zupa (Aleksandra Kozłowska)
  • barszcz z kiszonej kapusty po partyzancku (Joanna Bancerz)
  • łoboda (Edwarda Walaszek)
  • pierogi z soczewicy i kaszy gryczanej (Czesława Skwarek)
  • babka ziemniaczana (Jolanta Ręcłanowicz)

Dziękujemy uczestniczkom warsztatów za zaangażowanie oraz przygotowanie pysznych lokalnych potraw!

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z warsztatów zrealizowanych w ramach projektu współpracy pn. „Akademia smaku ziemi zamojskiej, włodawskiej i łukowskiej” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.


Warsztaty kulinarne kuchni lokalnej w Zastawiu – 29.09.2017 r.

W dniu 29.09.2017 r. w sali Publicznej Szkoły Podstawowej w Zastawiu LGD „RAZEM KU LEPSZEJ PRZYSZŁOŚCI” przeprowadziła warsztaty kulinarne kuchni lokalnej. Uczestniczkami warsztatów były panie z gminy Stanin.

więcej informacji o projekcie

Spośród wszystkich złożonych do biura LGD „RAZEM” formularzy, kucharz regionalista Pani Elżbieta Wójcik wybrała 5, które przygotowano na warsztatach:

  • dyniowe pyziolki (Ewa Wardak)
  • zastawski kwas (Ewa Wardak)
  • zrazy zwijane z kaszą (Ewa Kachniarz)
  • piróg marchwiowo – jaglany (Marzena Walo)
  • pasztet z grzybami (Iwona Bednarczyk)

Dziękujemy uczestniczkom warsztatów za zaangażowanie oraz przygotowanie pysznych lokalnych potraw!

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z warsztatów zrealizowanych w ramach projektu współpracy pn. „Akademia smaku ziemi zamojskiej, włodawskiej i łukowskiej” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.


Warsztaty kulinarne kuchni lokalnej w Stoczku Łukowskim – 25.09.2017 r.

W dniu 25.09.2017 r. w Zespole Oświatowym w Stoczku Łukowskim LGD „RAZEM KU LEPSZEJ PRZYSZŁOŚCI” przeprowadziła warsztaty kulinarne kuchni lokalnej. Uczestniczkami warsztatów były panie z Miasta Stoczek Łukowski.

więcej informacji o projekcie

Spośród wszystkich złożonych do biura LGD „RAZEM” formularzy, kucharz regionalista Pani Elżbieta Wójcik wybrała 5, które przygotowano na warsztatach:

  • racuchy drożdżowe z jabłkami, konfit śliwkowy (Hanna Gurzyńska)
  • chutney ze śliwek (przepis regionalny)
  • zupa wiśniowa z kluseczkami kładzionymi (Marianna Jaśkiewicz)
  • piróg z kapustą i jajkiem (Krystyna Romańska)
  • forszmak lubelski (przepis regionalny)

Dziękujemy uczestniczkom warsztatów za zaangażowanie oraz przygotowanie pysznych lokalnych potraw!

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z warsztatów zrealizowanych w ramach projektu współpracy pn. „Akademia smaku ziemi zamojskiej, włodawskiej i łukowskiej” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.


Do pobrania (dokumenty dla Uczestników projektu współpracy):

1. Regulamin udziału w projekcie

2. Formularz zgłoszeniowy – warsztaty kulinarne LGD „RAZEM”

3. Formularz zgłoszeniowy – 1-dniowe szkolenie na obszarze LGD „RAZEM” i 1-dniowy wyjazd studyjny w ramach „DOBRYCH PRAKTYK”

4. Regulamin konkursu na najsmaczniejszą potrawę projektu współpracy i formularz zgłoszeniowy